Mało popularny, ale niezwykły sposób przyrządzania kawy.

Czego potrzebujemy?

  1. Kawa
  2. Kakao

Kawa – nada się każda, ale najlepsza będzie nierozpuszczalna
Kakao – oczywiście prawdziwe kakao ciemne z ziaren kakaowca

Przygotowanie:

Prościej się chyba nie da: wsyp łyżeczkę kawy, wsyp łyżeczkę kakao, zalej gorącą wodą, zamieszaj.

Korzyści:

  • Smak – uzyskujemy kawę z delikatnym kakaowo-czekoladowym, ale wyrazistym posmakiem
  • Oderwanie od monotonii – dla osób pijących kawę dzień w dzień
  • Możliwość zerwania z dosładzaniem – dodanie kompozycji nowego smaku można pogodzić z przestaniem lub zmniejszeniem słodzenia
  • Zdrowotne – kakao cechuje szereg korzyści zdrowotnych, w tym wysoką zawartość magnezu i innych minerałów, co idealnie uzupełnia się z możliwym odwadniającym działaniem kofeiny.

 

Smacznego! 🙂

coffee-34251

 

Dodaj komentarz