(s5-5) Żywienie człowieka

Żywienie człowieka
Prowadzący: wykłady dr hab.prof.nadzw. Jan Czeczelewski; CT dr Agnieszka Dmitruk
Materiały Uzupełnione

Ważne linki:
Foods list
Opis jadłospisu: Szablon opisu – zdjęcie
Opis jadłospisu: Opis jadłospisu na ocenę 5

Pełny jadłospis, wszystkie tabele, wszystkie obliczenia, plan dnia itd: LINK ONLINE




Witaminy, minerały: LINK ONLINE

Informacje:
1. Nie odpowiadam za treść merytoryczną (mity, błędne informacje i interpretacje) zamieszczonych tu materiałów.
2. Większość ćwiczeń polegała na opracowywaniu jadłospisu

2015-11-04 – CT 5
LINK ONLINE

2015-11-28 – CT 8
LINK ONLINE

2015-12-02 – CT 9
LINK ONLINE

2015-12-09 – CT 10
LINK ONLINE

2015-12-16 – CT 11
LINK ONLINE

2016-01-08 – CT 12
LINK ONLINE

2016-01-13 – CT 13
LINK ONLINE

2016-01-20 – CT – Zaliczenie pisemne
Przykłady pytań: np. znaczenie, źródła [witaminy/minerału/składnika pokarmowego], jak obliczyć [coś związane z wydatkiem energetycznym], piramida żywieniowa itp

WYKŁADY – Folder ze wszystkimi wykładami
Ostrzeżenie: większość informacji przedstawionych na wykładach jest niezgodna z rzeczywistością i może stanowić zagrożenie dla zdrowia LINK ONLINE